Terug naar overzicht

Zelfinstellende deurafdichting

Is uw ovendeur altijd volledig gesloten? De meeste deuren blijven open!
Een regelmatige schoonmaak van het deurkozijn van uw aluminium smelt- of warmhoudoven voorkomt opbouw van slak en gestold aluminium. Dit maakt een optimale deurafdichting mogelijk met voordelen als correcte ovendruk, minder metaaloxidatie, kortere smelttijd en lager brandstofverbruik.
Echter, in de dagelijkse praktijk, ontbreekt vaak tijd of interesse voor voldoende reiniging. Dit resulteert in een incomplete deurafdichting omdat de deur altijd een klein beetje open blijft.
Om deze situatie te verbeteren heeft De Winter Engineering een hittebestendige zelfinstellende deurafdichting ontwikkeld.
Voordelen van ons Zelfinstellende Deurafdichtingssysteem: Vermindering energieverbruik en slakvorming.
Bij gebruik van conventionele deurafdichtingen blijft de deur rondom enigszins open als zich ergens slakopbouw bevindt tussen deur en deurkozijn. Het Zelfinstellende Deurafdichtingssysteem zal deze opening zoveel mogelijk sluiten en het energieverlies minimaliseren.
Het Zelfinstellende Deurafdichtingssysteem is ontwikkeld om te functioneren in de veeleisende omgeving van een aluminiumgieterij (met vloeibaar metaal, stof, hoge temperaturen en zware mechanische handelingen).
Het systeem kan geïnstalleerd worden op bestaande deuren.
Bekijk onderstaande video’s van een zelfinstellende deurafdichting: